Hurra for maten

 

Salt
Du må være forsiktig med saltet, sa legen til meg. Da sa jeg: at da kan jeg jo ikke spise chips. Men han sa at chips kan du bare spise, for det er noe annet. Jeg forstod ikke noe, og syntes det var selvmotsigende.

Men da jeg leser på saltpakka, så står det antiklumpingsmiddel E535, og det er cyanid. Nærmere bestemt Ferrocyanid.

Og da skjønte jeg hvorfor legen sa at man må være forsiktig med saltet. Det finnes salt uten E535, men da må man lese på pakka, under ingredienser, når man kjøper salt i butikken. Og skulle de ikke ha det i butikken, så kan du få det på en helsekostforretning.
https://no.wikipedia.org/wiki/E-nummer

Det misforståtte saltet

 

Egg
Tidligere hørte jeg at man ikke måtte spise for mye egg, for da kunne man få kolesterol. Dette var jeg forsiktig med inntil jeg traff på en eldre dame som hadde 20 egg i omeletten sin. 20 egg, sa jeg, og tenkte bare på kolesterol. Ja, men det er ingen ting, sa hun. Min mor hadde 30 egg i omeletten. Da ble jeg løst fra kolesterol-kunskapen jeg hadde blitt lært tidligere. I egget ligger all den næringen en kylling skal ha, da den vokser til.

Lege Stig Bruset: – Hjernen trenger kolesterol, særlig viktig for å forebygge demens.

Lege: – Lavt kolesterol forverrer Covid-19 og andre virussykdommer.

Demens
Ellers så hørte jeg om en person borte i England, hvor hans mor fikk demens. Da tok han bare å googlet, for å finne ut hvor det var minst demens henne, på kloden. Og det var rundt middelhavet. Dermed startet han å gi sin mor middelhavsmat. Og etter en tid var demensen borte.

Drikkevannet
I Norge har vi klor, i drikkevannet, for å fjerne bakterier. Og i Usa har de fluor i drikkevannet. Jeg hørte forresten om en gutt som drakk et slikt glass med fluor, som man får på skolen, for å skylle tennene i. Han døde. Det var jo dette Tyskerne brukte under krigen, for å drepe Jøder med, i konsentrasjonsleirene. Så da kan vi jo sikre på at bakteriene blir fjernet fra drikkevannet vårt. Den vitenskaplige forklaringen, som er gitt oss, på hvordan dette foregår, er at når man klorer vannet, så synker kloren til bunns, og det vannet som flyter over, er rent. Da må du jo ikke dykke i et svømmebasseng, for all kloren ligger jo på bunnen av bassenget. Og hvis du ikke er fornøyd med å ha klor i drikkevannet, så kan du jo bare installere et kullfilter, på drikkevannkrana. Men det var det jo ingen som sa noe om.

 

Såpe
Såpe er et produkt alle trenger for å vaske seg, for man blir jo ikke ren uten. Men hvordan var det de vasket seg på 1300-tallet, 1400-tallet, og 1500-tallet, når de ikke hadde såpe? Jo, da lå man bare i vann en tid, for kroppsfett oppløser seg i vann. Men i dag er vi jo så heldige å bli utsatt for så mange slags kjemikalier, så vi blir i hvertfall reine. Men jeg vet ikke hva kroppen synes om alle disse kjemikaliene. Men man bruker jo så mye mer vann, når man tar et bad, enn når man dusjer. Feil, du bruker 2-3 ganger så mye vann, når du tar en dusj på 10 minutter, enn om du fyller opp et badekar. Sett bare på en vannteller, så skal du få se.

 

Margarin
Før i tiden, når vi fikk olje og møkk på oss, etter å ha skrudd bil, så brukte vi jo bare litt margarin, for å fjerne oljeskitten. Og det gikk jo bra, for Margarin er jo laget av Parafin.

Det er ikke maten det er noe galt med

 

Bakeprodukter
Alle bakevarer er sprayet med propionsyre, men det står jo vanligvis ikke på pakka, fordi det er ikke en ingrediens i deigen. Det er sprayet på etterpå. I noen tilfeller gir dette autistiske barn, men det er ikke noe problem, for de kan jo bare bake selv.

Propionsyre – til nytte og skade for hvem?

 

Sukker
Sukker er gift sa de, og innførte Aspartam [E951], stevia [E960], og andre søtningsmidler. Men sukker er jo et naturprodukt. Og biene får jo sukker når vi tar honningen fra dem. Vel, da må vi jo gi dem Aspartam, stevia, og andre søtningsmiddler, istedenfor. Det er jo så mye mer helse-somt en sukker.

Aspertam ble påvist å være kreftframkallende etter en studie i 2005. Det kan også gi alvorlige hjerneskader hos barn, når det brukes sammen med et bestemt salt. Og det hevdes også at det fører til vektøkning.
https://steigan.no/2023/07/aspartam-et-kunstig-sotningsstoff-med-mange-flere-skadevirkninger-enn-kreft/
https://no.wikipedia.org/wiki/Aspartam

Stevia ble brukt som prevensjonsmiddel i Paraguay https://rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/stev_reb.htm

Sukralose er et søtningsstoff som er laget av klor blandet med sukkerforbindelser, og markedsføres som Splenda. Men forskerne har oppdaget at det skader arvestoffene våre.
https://steigan.no/2023/07/aspartam-et-kunstig-sotningsstoff-med-mange-flere-skadevirkninger-enn-kreft/
https://steigan.no/2023/06/forskere-oppdager-at-populaert-sotningsmiddel-skader-arvestoffene/

 

Matproduksjonen
For ikke å få insekter på avlingene våre, så sprøyter vi dem med gift, for da blir de jo borte. Det at plantene våre tar opp gifta, har jo engen betydning, for de farlige insektene er jo borte.

Men hvis du ikke liker dette, så kan du jo bare spise økologisk mat. Men det var det jo ingen som sa.

Kostrådene truer folkehelsa

 

Smaksforsterkninger
Dette er til for at maten skal smake bedre. At det har noen bivirkninger, gjør jo ikke noe. Man trenger jo bare ikke å kjøpe den maten.

Her er noen skadevirkninger av disse stoffene.

  • Fosterskader
  • Astma anfall
  • Deppresjoner
  • Tilvekstproblemer
  • Hormonforstyrringer
  • Hjerneslag
  • Migrene
  • Svimmelhet

Msg går under en rekke forskjellige navn.

De vanligste er:
Glutamat
Monosodium glutamate
MSG
Smaksforsterkere
E-nummer E620 til E640 (Vanligst i Norge er natrium glutamat, E-621)

Øvrige:
Glutaminsyra
Natriumglutamat
Kaliumglutamat
Kalciumdiglutamat
Monoammoniumglutamat
Magnesiumdiglutamat
Hydrolyserat protein, exempelvis hydrolyserat sojaprotein eller hydrolyserat växtprotein
Gurutamin san’natoriumu
Phong churot
Natriumglutaminat.

Nesten all mat du spiser inneholder giftige smaksforsterkere

Prosessert mat – konsistensmidler, smaksforsterkere og sure kropper

Kostrådenes bakteppe er sensur og inhabil forskning

En gjennomsnittlige amerikaner inntar rundt ni kilo kjemikalier, gjennom matvarer, hvert år.

 

Deodoranter (antiperspiranter)
Det er mange antiperspiranter som inneholder aluminium, og det er for at du skal svette mindre. Men aluminium skal jo ikke kroppen ha. Kroppen suger dette til seg via huden, og med for mye aluminium i kroppen, så kan man jo få Alsheimer, Parkinson, multippel sklerose, utmattelsessyndrom, muskel- og leddsmerter, og nylig har «ASIA-syndromet blitt lansert. Men du kunne jo bare ha sprayet på klærne, istedenfor å spraye direkte på kroppen. Men det var det jo ingen som sa.
https://www.healthline.com/health/what-to-know-about-aluminum-in-deodorant#takeaway
https://www.nyhetsspeilet.no/2015/05/adjuvanter-autoimmune-sykdommer-og-asia-syndromet/

 

Korn
Min bestefar jobbet i USA med veiarbeide, og fikk steinsprut i øya etter en sprengning. Han ble blind og sendt hjem igjen, til Norge. Hans bror hadde poliomyelitt og var lam i føttene. De bodde hjemme på en gård langt oppe i en fjellskråning. Da de skulle handle mat, så tok min bestefar sin bror på skuldrene, og så gikk de over fjellet, og ned til Farsund for å handle. For min bestefar kunne gå, og hans bror kunne se. På tilbakeveien bar hans bror maten og min bestefar bar hans bror. Men hvor fikk de alle kreftene i fra? Det var fra maten.

Min bestemor, som giftet seg med en blind mann, var med å bygde huset. Hun grov ut jorda med bare hendene, og bar stein til min bestefar, som støpte grunnmuren. Og det var ca 2 – 2,5 meter grunnmur. Huset lå i nærheten av en elv, så det kunne nok ha vært mye sand der. Men hvem ville ha gjort det i dag? Så vasket hun på kafeteria, laget mat til feststemninger, og melket kuer, i et skur, inne på skogen, mens hun oppdrog 6 barn. Hvor fikk hun kreftene fra? Det var fra maten.

Da min far var ung, jobbet han på gård. De stod opp kl 05.00 om morgenen, gikk i fjøset, og melket kuene. Så var det frokost kl 09.00. Etter frokost gikk de ut på jordene og jobbet, frem til lunsj, kl 12.00. Deretter fortsatte de til middag kl 17.00. Og da hadde de en times pause. Etter det gikk de i skogen, og hugget tømmer frem til kl 22.00. Hvor fikk de alle kreftene fra? Jo det fikk de fra maten.
     Min far sa i senere år at «det er noe galt med maten». Sett en vanlig ungdom til å gjøre det samme i dag.
Mye av maten, fra drivhus, er bare tilført vann, og mangler næringstoffer fra jorden. Og vi spiser mye genmanipulert korn i dag, som inneholder mye mer gluten, og 10 ganger mindre selen (som er en kraftig antioksydant)

Hva skjer med kroppen når man slutter å spise gluten?
Det som er veldig bra, er at når man slutter å spise gluten, så vokser tarmtottene (fingrene) ut igjen. Dette tar litt tid, men etter en stund, så er de tilbake, og man tar opp næring som normalt igjen. Det skal ikke store mengdene gluten til før tottene begynner å brytes ned og det blir betennelse i tarmen.
https://norskesvar.com/hva-skjer-med-kroppen-nar-man-slutter-a-spise-gluten-2/

Gluten ble først isolert fra mel av Jacopo Bartolomeo Beccari i 1728. Og på 1950-60 tallet forsvinner de gamle kornsortene, og blir erstattet med korn som inneholder mer gluten. https://www.nibio.no/tema/mat/plantegenetiske-ressurser/nytteplanter-i-norge/jordbruksplanter/korn

Men du kunne jo bare ha spist mer fibermat, som renset tarmtottene dine, eller spist urkorn med mye mindre gluten i.

 

 

Å.L.

Print Friendly, PDF & Email
Posted on: 2. juni 2024Elshaddai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *