Sikkerhet

 

Bankkonto
Jeg har stadig slike som ringer fra et kjent nummer, og vil inn på min telefon, for å komme inn på min konto, og tømme den. Men jeg har en sikkerhet mot det. Jeg bruker ikke mobiltelefonen. Den har jeg bare viderekoblet til en hjemmetelefon. Og hjemmetelefonen er en gammeldags analog tastafon. Jeg fikk meg en IP-løsning, en boks fra Nextgentel, slik at jeg kunne kople en tastafon, til modemet, via den. Så når disse ringer, og vil inn på min telefon, så kommer de bare til en analog tastafon. Mine sms får jeg inn på min e-mail ved å bruke sms kopi.

Det er også noen som til stadighet forsøker å komme inn på min datamaskin, via min e-mail. Og jeg får ofte slike mail som sier at pakken din har kommet, klikk inn på denne linken. osv. Til nå har jeg bare slettet slike mail, men nå har jeg gjort noe mer med det. Nå bruker jeg to datamaskiner, hvor jeg har e-mailen på den ene maskina, og kontoen, og butikker, på den andre maskina. Dermed klarer ikke noen å komme inn på min konto via e-mailen min.

 

Mellomlagring
Jeg holder lager angående maten og andre forbruksvarer, og så henter jeg fra lager til kjøleskap. Eksempel. Jeg har flere pakker smør liggende i fryseren, og når jeg trenger smør, så går jeg bare til fryseren og henter. Når jeg kjøper inn mat, så kjøper jeg inn for å fylle opp lageret. Og dermed slipper jeg å havne i akutt situasjoner. Jeg slipper alle «må ha» og «det er tomt for» kjøreturer. Og da har jeg lengre tid på meg, til å finne en løsning, hvis det oppstår en krise. Og jeg sparer drivstoff.

 

 

Å.L

Print Friendly, PDF & Email
Posted on: 7. februar 2022Elshaddai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *