Djevelens trosforkynnelse

 

Matteus 4
5. Da tar Djevelen ham til den hellige byen og sette ham på tempelets topp.
6. Og sier til ham: Om du Guds sønn er, da kast deg selv ned. For det er skrevet: At til englene sine skal han gi sin befaling om deg. På sine hender skal de bære deg, forat du ikke skal støte din fot mot noen stein.

7. Jesus sa til ham: Igjen er det skrevet: Du skal ikke sette Herren din Gud på prøve.

Det er mange predikanter som har denne type forkynnelse i dag. De sier at du bare skal finne et ord å stå på og så gå ut i tro. Men det er feil.
Du skal spørre Gud først og så skal han fortelle deg hva du skal gjøre, og så skal du gå i tro på det han har fortalt deg, slik som Moses gjorde.

5. Mosebok 28
1. Dersom du hører på Herrens, din Guds, røst, så du akter vel på å holde alle hans bud som jeg gir deg i dag, da skal Herren din Gud heve deg høyt over alle folkene på Jorden.  
                                                                                                                                                         (Tegningene er hentet fra https://www.1001freedownloads.com)

Dette var måten man skulle gjøre tingene på.

Disse predikantene går ut i såkalt tro, og steller det hele til på en slik måte at Gud må komme å rydde opp etter dem, eller at han ikke gjør noe i hele tatt, og predikanten må sitte med skammen for at det ikke gikk som han trodde. Men dette er trosforkynnelsen i dag i flere tilfeller.

Moses hørte først på hva Gud hadde å si, isteden for å gå i egen kraft. Og så gjorde han som Gud sa. Hvis Moses skulle ha gjort som disse predikantene sier, så hadde Israels folk aldri ha kommet gjennom ørkenen.

Hvis du tenker deg at du var Moses, og så du skulle slå på et fjell, og så skulle det komme vann, og gjøre det fremfor 605 tusen mann for  uten kvinner og barn, da hadde du i vertfall muligheten til å dumme deg ut. Men Moses hadde hørt Gud tale, og så gikk han i tro/lydighet på det Gud hadde sagt, og da skjedde miraklet.

 

Jeg har selv sittet å hørt på predikanter som forkynner at du bare kan finne et ord, og så gå i egenkraft.
Du kan lese mer om dette under denne artikkelen: Tro som ikke behager Herren

 

 

Å.L.

Print Friendly, PDF & Email
Posted on: 12. september 2020Elshaddai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *